torsdag den 31. maj 2012

DANMARKSKAGEN, Danmarks officielle nationalkage

Så har vi "Danmarkskagen" i sortimentet.
Idéen til en national kage opstod i Konditorlaugets bestyrelse, hvis medlemmer også har samarbejdet om tilblivelsen. Konditori Antoinette har bidraget med "Tivolibunden" til denne kage (bund jeg vandt guld med i kagekonkurrencen "Årets Tivolikage 2006"). Oven på tivolibunden er et lag "svanecreme" af lutter fløde, vanille og masser af jordbær. Så bliver det næppe mere dansk.
Samtidig kan man smage sommeren, tænke på hygge i kolonihaven, de vilde blomster, og friske jordbær direrkte fra planten.


Kagen er en del af den landsdækkende jordbærkampagne, som Konditorlauget skød i gang i maj 2012. Formålet med kampagnen er at sætte fokus på flere og endnu bedre jordbærkager, fremfor de som   findes wacuumpakket i supermarkederne. Gode kager kræver omhu, nænsomhed og kærlighed.

16 kommentarer:

 1. Og hvor kan man så købe den henne? Er lige kommet hjem fra en fotografering i Berlin så nu skal der spises dansk!

  SvarSlet
 2. Der er udsendt opskrifter, plakat og lanceringsmateriale ud til alle 750 aktive medlemmer hos de 2 arbejdsgiverorganisationer BKD og AKBC. Her er det så op til den enkelte at udnytte det potentiale og den omtale der kan opstå. jeg ved at der er flere bla. branchekæden konditor-bager har taget ideen til sig og har gjort meget ud af lanceringen hos deres medlemmer.
  men hold godt øje med plakater eller spørg i din lokale bagerbutik.
  mange hilsner og tak for interessen Allan

  SvarSlet
  Svar
  1. bliver opskriften offentlig gjort på et tidspunkt?

   Slet
 3. En Nationalkage med friske jordbær???? Og i vintermånederne, hvad så??? Smagen bliver unægtelig en del anderledes uden solmodne bær!!!!

  SvarSlet
 4. Det kunne være dejlig med en online opskrift

  SvarSlet
 5. Vi er kendt i hele verden for Danish pastry , hvorfor nu lave om på det , og så med en kage der kun kan fremstilles i jordbærsæsonen

  SvarSlet
 6. Måske skulle det have været bacon i stedet for jordbær?
  =D

  Nej spøg til side... den ser meget lækker ud =D

  SvarSlet
 7. Kunne man ikke få en opskrift????

  SvarSlet
 8. Jeg kunne også godt tænke mig en opskrift =D

  den lyder virkelig dejlig

  SvarSlet
 9. ja en opskrift kunne være fedt..

  SvarSlet
 10. Det ser rigtig godt ud. Omvendt synes jeg at det er en skam at "Danmarks officielle nationalkage" ikke er frit tilgængelig for offentligheden, men blot et kommercielt stunt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Danmarkskagen er absolut hverken et kommercielt stunt eller for den sags skyld utilgængelig. Hos Konditori Antoinette serverer vi med stor succes stadig "Danmarkskagen". Og naturligvis offentliggør vi ikke alle vores opskrifter, da vi lever af at sælge kager. Men alle 750 bagere og konditorier i Danmark har fået opskriftssæt mv. og så er det jo bare at spørge sin bager om de vil lave den til jer, hvis de ikke af eget initiativ har valgt at tage den til sig. Kagen var ment som et boost til vore butikker, hvor vi gerne vil tilbyde et bedre produkt end papkassecroissants og industriens kedelige metervarer. Derfor valgte vi at benytte de bedste danske råvarer som dejlig dansk piskefløde og sæsonens jordbær (sæsonen ligger omkring grundlovsdag som nok er det tætteste vi kommer en nationaldag. Det hele anrettes på en guldvindende chokoladebund. Men et lille hint: kan man lave en god chokoladekage og veniljerand med masser af jordbær, så er man godt på vej.
   vh Allan

   Slet
  2. Syntes jeg er helt fint, der er da så mange andre kager og brød hos bageren vi ikke tigger opskriften på. Tænk på honningkagerne i Christiansfeld, den opskrift kender kun bageren og lå den opskrift frit tilgængelig solgte de ikke så mange og i en forretning handler det jo om at tjene penge. Jeg glæder mig til at købe kagen den ser så lækker ud. Og fint den et sesson præget, det er der så meget der er, særligt jordbær.)

   Slet
 11. Synes den ser lækker ud og dansk ud! Synes det fint at den kun kan købes om sommeren, det kan andre jordbærkager jo os kun og man glæder sig hvert år til at sætte tænderne i dem :-) Har ikke set kagen i nordjylland desværre men skal bestemt smage hvis jeg ser den et sted i Danmark i løbet af sommeren :-) :-)

  SvarSlet
 12. Hej jeg er en pige på 13 år, og ville lige høre om der var en der ville hjælpe med at svare på spørgsmål om kagen

  spørgsmål:
  -Hvornår blev kagen lavet første gang
  -Hvorfor jordbær?
  -Hvem har lavet kagen?
  -Hvad syntes du om kagen

  Tak for hjælpen

  SvarSlet